Karate Ostrov Cup 2017

15.06.2017 00:00

Karate Ostrov Cup 2017 - Přebor DOJO Karate Do Ostrov - 4. ročník

Již tradičně v našem dojo přináší konec školního roku a tedy i závěr letní tréninkové sezóny soutěžní atmosféru. Nejinak je tomu i letos. Dne 15. června 2017 proběhl soutěžní „Karate Do Ostrov Cup 2017“ za účasti motivovaných karateků, kteří své schopnosti a nabyté dovednosti předvedli v soutěžních disciplínách kata i kumite.

Vzhledem ke skutečnosti, že se naše skupina karateků a celý klub úspěšně adaptuje a zapojuje již druhým rokem do společných akcí v organizaci Karatenomichi Czech Republic, jež je členem mezinárodní federace Karatenomichi World Federation, založenou legendárním Mikio Yaharou, obligátní název "Přebor Dojo" se nám krystalizuje do typu soutěže pohárové... Protože "pohár" vyžaduje jiné pojetí a nasazení soutěžících, mění se i skladba soutěžních disciplín. Letos tedy poprvé i nejmladší studenti karatedo předvedou své schopnosti v soutěži kumite - pro nízké technické stupně to bude provedení "gohon kumite", kde se bude hodnotit nejen správné provedení kumite, technik, ale i bojové nasazení a soustředění. Přirozeně bude probíhat i druhá soutěž, a to v "kata", opět podle dosaženého technického stupně startujícího žáka

V některých případech nebylo umístění na stupních vítězů překvapením, jako spíš potvrzením celoroční usilovné práce při keiko (cvičení). Přesto řada soutěžících velmi příjemně dovedla překvapit svým nasazením, odhodláním a bojovým duchem, zejména v kategorii  9. – 7. Kyu. I když nakonec na medailové pozice nedosáhli, výsledky byly vyrovnané a práce rozhodcovského týmu rozhodně byla náročná. V dalších letech se tedy jistě máme na co těšit. Oss!

Soutěžní disciplíny, kategorie a výsledková listina:

KATA 9. – 7. Kyu:

  1. místo:   My Anh Buy Dam
  2. místo:   Nellie Paálová
  3. místo:   Hedvika Chochelová

KATA 6. – 1. Kyu:

  1. místo:   Tomáš Flašar
  2. místo:   Jan Vymazal
  3. místo:   Jaroslav Hajda

KUMITE 9. – 7. Kyu (Gohon kumite)

  1. Lea Žižková
  2. My Anh Buy Dam
  3. Nellie Paálová

KUMITE 6. – 1. Kyu (Kihon ippon kumite)

  1. Jan Vymazal
  2. Eva smrčková
  3. Tomáš Flašar

 

Opět byla vyhodnocena i nejlepší docházka za sezónu 9/2016 – 6/2017, první místo (a dort)

získala Lea Žižková, které do plného počtu chyběly pouze dva tréninky!! Takový výkon

si zaslouží upřímný obdiv a sladká odměna je nanejvýš vydřená. Gratulujeme!

... a na závěr snímek vítězů...

Za finanční podporu pomáhající naší pravidelné činnosti děkujeme Karlovarskému kraji i městu Ostrov.